ÖNSÖZ

Her geçen gün etkisini daha belirgin bir şekilde hissettiğimiz küresel iklim değişikliğinin en önemli sonuçlarından birisi, kullanılabilir t...

8 Aralık 2021 Çarşamba

 BARINAKTA YAĞMUR SUYU HASADI ÇALIŞMALARI


KEŞİF - DEĞERLENDİRME - DEPO YERLERİNİN BELİRLENMESİ

Datça Köpek Barınağı'nda kapalı alan olarak mutfak, ev ve özel bakım ünitesi binaları bulunmaktadır. Bu binaların toplam çatı alanı 180 metrekare, yağmur suyu toplanacak alan 100 metrekaredir. Datça'nın yıllık yağış ortalaması gözetilerek yılda 80 ton su hasat edilebileceği hesaplandı. 


DATÇA'DA SU HASADI DENEMELERİ PROJESİ kapsamında barınakta 10 tonluk polietilen, 20 tonluk ferrocement, 18.5 tonluk galvaniz depo ile yağmur suyu toplanmasına kararlaştırıldı.

  



DEPO KONULACAK ALANLARIN ZEMİN  HAZIRLIĞI
Proje ekibimiz tarafından belirlenen depo alanları işaretlendi. Gereken yerlerde kazı çalışması yapıldı. Datça Belediyesi'nin sağladığı eleman ve malzeme desteği ile depo kaidelerinin kalıpları hazırlandı. Kalıpların hazırlanmasından sonra beton dökülecek alanlar taşlarla dolduruldu. Hasır demirler yerleştirildi, beton dökümüne hazır hale getirildi. 

 



FERROCEMENT DEPO HAZIRLIĞI
Ferrocement depolar, inşaat demiri, kümes teli ve çimento ile el işçiliğiyle hazırlanan, boyutları ve şekilleri istenildiği gibi ayarlanabilen depolardır. Barınakta 20 ton kapasiteli deponun yapımı sürüyor.
Ferrocement deponun yeri belirlendikten ve kazı çalışması yapıldıktan sonra demirler yerleştirildi, tel kafes hazırlandı. tel kesimleri ve bükümleri yapıldı.

    



KAİDELERİN BETON DÖKÜMÜ 
Depo kaideleri için ihtiyacımız olan 9m3 beton Özberk İnşaat-Levent Özberk tarafından bedelsiz olarak sağlandı. Teşekkür ederiz.












ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR




ÇATI OLUKLARI TAKILDI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder