ÖNSÖZ

Her geçen gün etkisini daha belirgin bir şekilde hissettiğimiz küresel iklim değişikliğinin en önemli sonuçlarından birisi, kullanılabilir t...

30 Nisan 2019 Salı

Kızlan'daki Buror Teraslarında bir Gezinti

Datça Orman İşletme Şefliği'nin bir önceki orman şefimiz Uğur beyin çabaları ile Datça'da giriştiği dev teraslama ve fidan dikim projesinden daha önceki Yağmur Hendekleri yazımızda bahsetmiştik. Yeni şefimiz Saner beyin de aynı hızda devam ettirdiği bu proje meyvelerini vermeye başladı. Geçirdiğimiz oldukça yağışlı kış mevsiminin ardından Kızlan tarafındaki hendeklerin ne durumda olduğuna bakmaya gittik.

Büyük bir sevinçle bitkilerin çoğunun tutmuş olduğunu ve güzel bir gelişim gösterdiklerini gördük. Özellikle keçiboynuzu ve biberiyeler gayet iyi görünüyorlar. Hatta ormancıların yaza hazırlık için fidanların diplerini çapalamaya başladıklarını gördük. Kurak mevsime girerken fidanlar için çok hayati bir destek!

Bir grup gönüllü fidanların Reşadiye tarafındaki durumlarını görmek ve çapalama işine destek olmak için 2 Mayıs Perşembe günü buluşuyoruz. Bu etkinliğin Facebook duyurusuna buradan ulaşabilirsiniz, sizleri de bekliyoruz.

Başta orman şefimiz Saner bey ve projeyi başlatan bir önceki orman şefimiz Uğur bey olmak üzere tüm Datça Orman İşletme Şefliği çalışanlarına en içten teşekkürlerimiz ile sizlere fidanlarımızdan 2019 Nisan ayı sonu itibarı ile birkaç fotoğraf sunuyoruz:

Oldukça zorlu, neredeyse topraksız hendekte büyüyen fidanlar

Dibi çapalanmış ve güzel gelişmiş bir keçiboynuzu

Köye bakan eşyükseltideki teraslar birer yağmur hendeği görevi görüyor

Keçiboynuzu fidanı 

Güneydoğuya bakan teraslar

Aynı bölgedeki teraslar, başka bir açıdan

Batıya bakan teraslar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder